Miltä näyttää oma sähkönkulutuksesi?

Miltä näyttää oma sähkönkulutuksesi? ›

Kirjaudu KSS Online –palveluun ja tarkastele kulutusraporttejasi.

Yleisimmät kysymykset & vastaukset

Yleisimmät kysymykset & vastaukset ›

Nämä asiat askarruttavat eniten!

Kysy sinä, me vastaamme

KSS Energialta voit kysyä mitä tahansa sähkön käyttöön ja energiankulutukseen liittyvää. Asiantuntijamme vastaavat sinulle henkilökohtaisesti ja kiinnostavimmat kysymykset julkaisemme vastauksineen tällä sivustolla. Yleisimpiin kysymyksiin voitkin löytää vastauksen heti.

NÄIN VOIT KYSYÄ
VIIMEISIMMÄT KYSYMYKSET & VASTAUKSET

Kotimme vieressä ollut katuvalo on ollut jo jonkun aikaa pimeänä - kenelle ilmoitan siitä?

– Katuvalaistuksesta, niiden rakennuttamisesta ja ylläpidosta, vastaavat kaupungit ja kunnat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pimeästä katuvalosta tulee ilmoittaa Kouvolan kaupungin vikanumeroon (Katuvalojen vikailmoitusnumero, puh. 020 615 7277) tai kaupungin sivut / sähköinen asiointi / palautepalvelu.


KSS Energian vikapäivystykseen tulee ottaa yhteyttä silloin, kun kyseessä on pikaista korjausta vaativa työ, kuten esimerkiksi jos katuvalopylväs on vaurioitunut, katkennut tai voi muutoin aiheuttaa vaaratilanteen.

Miten sähkön hinta muodostuu?

Jokainen sähkönkäyttäjä maksaa sähkön myyjälle sähköenergiasta, verkkoyhtiölle sähkönsiirrosta ja valtiolle sähköverot. Vain sähkönenergian osuus voidaan kilpailuttaa sähkön myyjien kesken. Sähkön siirrosta asiakas maksaa aina paikalliselle verkkoyhtiölle, joka laskuttaa asiakkaalta myös sähköverot.

Miten saan tiedon sähkökatkoista?

Jos käyttöpaikallasi on sähkökatko, jakeluverkonhaltijoiden vikapalvelut palvelevat sinua. Löydät oman jakeluverkonhaltijasi tiedot sähkölaskultasi tai sopimusvahvistuksesta.

KSS Verkko Oy:n alueella asuvana asiakkaana voit katsoa sähkönjakelun keskeytysten tilannetta nettisivuiltamme Palvelukeskeytyksistä – Häiriöt kartalla –linkistä tai tilaamalla häiriötiedoteinfon KSS Online –palvelussamme.

Kuinka usein kylmälaitteet kannattaa puhdistaa ja sulattaa?

Vähintään kerran vuodessa kannattaa sulattaa pakastin ja imuroida kylmälaitteiden taustat sekä säännöllisesti pyyhkiä jääkaapin sisäpinnat, ritilät ja hyllylevyt.

Lisäksi kiinnitä samalla huomioita kylmälaitteiden oikeisiin sisälämpötiloihin, jolloin varmistat elintarvikkeiden hyvän säilyvyyden, energiaa kuluu vain tarvittava määrä eikä ruokahävikkiäkään synny niin helposti. Jääkaapin peruslämpötilan on keskimäärin 5–6 astetta ja pakastimen oikea lämpötila on -18 astetta. Kylmälaitteiden sisälämpötilat kannattaa mitata ja säätää kohdilleen muutaman kerran vuodessa.